Nieuws

Sportief treffen tussen de kindergemeenteraad en gemeente raadsleden van Zuidplas

27 mei 2024

Sportief treffen tussen kindergemeenteraad en gemeenteraadsleden

 

Maandag 27 mei vormde de schoolsportweek het toneel voor een unieke wedstrijd. De kindergemeenteraad nam het op tegen enkele gemeenteraadsleden in een fanatieke pot trefbal. Het team van de gemeenteraadsleden werd versterkt door de wethouders Klovert en Zijlstra. De wedstrijd die plaatsvond in sportcentrum Parkzoom kwam voort uit het sportieve initiatief van de kindergemeenteraad.

 

Naast het unieke treffen tussen de kindergemeenteraad en raadsleden had deze maandag nog een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van de schoolsportweek namen de groepen acht uit alle dorpskernen van Zuidplas deel. Deze bijzondere dag is ontstaan uit het idee van de kindergemeenraad om met alle scholen uit Zuidplas deel te nemen aan een sportief evenement. Ruim 400 leerlingen beleefden deze dag plezier aan sport en spel.

 

De door Sportstichting Zuidplas georganiseerde schoolsportweek is een prachtig platform om kinderen in de basisschoolleeftijd kennis te laten maken met verschillende vormen van sport. Met hulp van lokale sportverenigingen wordt ieder jaar een gevarieerd programma opgesteld. Dit jaar stonden onder andere volleybal, jeu de boules, honkbal, boogschieten, waterpolo, dans en badminton op het programma.

 

In totaal kwamen er tijdens de schoolsportweek ruim 1600 kinderen uit Zuidplas in beweging. In de laatste weken van het schooljaar staan er voor de leerlingen uit de groepen zeven en acht nog schoolvoetbaltoernooien in Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen op het programma.