Nieuws

Regionale aandacht voor de G-Olympics in Zuidplas

7 jun 2024

Regionale aandacht voor de G-Olympics in Zuidplas

 

Afgelopen woensdag, 5 juni, organiseerde Sportstichting Zuidplas in sportcentrum De Zuidplas de jaarlijkse G-Olympics. Deze sportdag voor kinderen en volwassenen met een beperking startte met de ondertekening van het vernieuwde regionale samenwerkingsverband door de wethouders van Zuidplas, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Vervolgens openden de wethouders, samen met mascotte Sam Salamander, de Spelen feestelijk

 

Na de officiële opening konden de deelnemers van start met het uitgebreide en gevarieerde programma. Met hulp van vele vrijwilligers werd de stormbaan bedwongen, gedanst in de silent disco en was er volop pret bij de Oudhollandse spellen. Turnvereniging TUMO, korfbalvereniging De IJsselvogels en hockeyclub HC Waddinxveen verzorgde sportieve clinics waarbij plezier en bewegen voorop stond. Sportkantine Loura’s zorgde ervoor dat de deelnemers traditiegetrouw tijdens de lunch konden genieten van verse poffertjes.

 

Het aangepaste sportaanbod in Zuidplas trekt veel mensen uit omliggende gemeenten. “Het is mooi dat er tijdens deze editie van de G-Olymics aandacht op aangepast sporten in de gehele regio werd gevestigd”, aldus teamleider Sport en Bewegen Kim Santbulte.   Hiermee was dit een bijzondere en zeer geslaagde editie van de G-Olympics.

 

 

© fotografie: Hanneke Mennes, focusbyhanneke