Nieuws

Inwoners Zuidplas kunnen dorpsgenoten aandragen voor sportprijzen

11 mrt 2024

Het Sportgala van Zuidplas krijgt vorm. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het opzetten van een geweldige avond voor sportief Zuidplas. De tijd voor het aandragen van kandidaten voor de verschillende sportprijzen is aangebroken.

Er worden in de volgende 6 categorieën prijzen toegekend:

·       Sportman

Bijzondere prestatie behaald in zijn sport. De categorie staat open voor zowel reguliere sport als aangepaste sporten. De sporter is minimaal 18 jaar oud.

·       Sportvrouw

Bijzondere prestatie behaald in haar sport. De categorie staat open voor zowel reguliere sport als aangepaste sporten. De sporter is minimaal 18 jaar oud.

·       Talent

Bijzondere prestatie behaald in zijn of haar sport. De categorie staat open voor zowel reguliere sport en aangepaste sporten. De leeftijdgrens voor deze categorie is t/m 18 jaar.

·       Sportploeg

Bijzondere prestatie behaald in hun sport. De categorie staat open voor zowel reguliere sport als aangepaste sporten. Er zit geen leeftijdsgrens aan deze categorie.

·       Coach

Trainer/coach die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de ontwikkeling van een sporter of sportploeg. Er is geen leeftijdsgrens voor deze categorie.

·       Sportvrijwilliger

Een vrijwilliger die wegens onvermoeibare inspanningen voor zijn of haar club of een ander sportinitiatief het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Er is geen leeftijdsgrens voor deze categorie.

 

Sportclubs, sportorganisaties en inwoners van de gemeente Zuidplas kunnen tot 8 april sporters, trainers, coaches en sportvrijwilligers van Zuidplas HIER  aanmelden.

De sportgalacommissie van Sportstichting Zuidplas zal per categorie drie kandidaten nomineren, waarna de inwoners van Zuidplas door middel van een stemronde mogen bepalen welke sportievelingen van Zuidplas op 4 juli hun award in ontvangst mogen nemen.